Dagje Minneapolis - Life @ Rochester.


Het eerste weekendje ‘vrijaf’, dat hebben we dus op de volgende manier ingevuld!

Zaterdag was geloof-het-of-niet een intensief werkdagje, aangezien mijn promotor een beetje “bed-time-literature” had meegegeven (lees: een volle A4-klasseur) dat er diende doorgesleurd te worden voor maandag (ik die dacht dat na de portfolio de rust zou weder keren...), combineer dat met boodschappen doen, wassen en strijken,... en de dag is goed gevuld.  Prof. Camilleri btw is een plezier om mee samen te werken, vol humor én hij is helemaal into ‘teaching’! (Zo zouden ze allemaal moeten zijn!)  Soms laat hij assistenten helemaal van het ene gebouw naar het andere koersen om efkes snel iets interessant te laten zien!

Zondag was het dan tijd voor een kort bezoek aan Minneapolis, de hoofdstad van deze staat Minnesota, gelegen aan de Mississipi-rivier.  Een rivierwandeling kon dus niet ontbreken, net zoals een bezoek aan de Sculpture Garden, oftwel  het Middelheim-park maar dan op zijn Amerikaans.
Maar hét bekende ‘monument’ in Minneapolis is de ‘Mall of America’, wat dan weer de Amerikaanse versie van het Wijnegem-shoppingcenter is... maar vrienden maak u geen illusies, het Wijnegem is hier niets tegen!  Heeft Wijnegem 4 verdiepingen?  Ik dacht het niet!  Heeft Wijnegem meer dan 550 winkels?  Ik dacht het niet!  Heeft Wijnegem een indoor pretpark én Sealife Center (2 keer raden wat ik bezocht heb... visjes!)?  Ik dacht het niet!  Kort samengevat, kheb mij daar toch een namiddagske kunnen bezighouden, en ik ga niet eens graag shoppen – zegt genoeg dus.

Dinsdag organiseerden ze hier op ‘mijn kot’ dan een BBQ/picnic, met aansluitend allemaal gaan kijken naar een baseball-match van de Rochester Honkers!  Altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.  Ik ben toch een klein curiosum hier, aangezien ik de enige niet-Amerikaanse ben en eveneens de oudste (ik met mijn 24 lentes, de meesten zijn hier 20-21 jaar).  Alle Amerikanen zijn gelukkig Obama-fans, oef, moest er zo’n Palin-lover bijzitten... hm hemmmm.  En voorts zijn ze allemaal jaloers op ons gezondheidssysteem én het feit dat ons uni-inschrijvingsgeld jaarlijks zo'n 570 eurokes bedraagt.
Vijf minuutjes voor de aftrap (allez ja, ‘afslag’ dan maar) begon er weer zo’n lekkere T-storm, dus zijn we maar collectief... naar de supermarkt gegaan (moet ook gebeuren hé).

En ja, zelfs in zo’n ‘afgelegen saaie plek’ als Rochester hebben ze dus een plaatselijk festival, genaamd ‘Rochesterfest’!

Voorts nog enkele weetjes/eigenaardigheden over die Amerikanen!
-  Het waterniveau in de WC-pot is echt hoog!  Echt niet milieuvriendelijk!
-  Iedereen is hier weer zo über-vriendelijk, net zoals Down Under.
-  Nog meer psychosomatiek hier dan in België!  Niet te geloven hé  ;-)

Bedtime dus, morgen weer vroeg vroeg uit de veren om rond 7u te beginnen! Om 17u ben ik echt nog de enige op heel de verdieping die aanwezig is (met uitzondering van de promotor dus, das de enige die na 17u ook nog van de partij is).

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer