Detour South Dakota

“My lands are where my dead lie buried“
Crazy Horse, 1877.

We zijn bijna op onze eindbestemming in Rochester, Minnesota.  ‘Vlakbij’ (925 km verderop) ligt het stadje Rapid City in de staat South Dakota, dat de uitvalsbasis vormt voor talrijke bekende monumenten die we allemaal kennen uit de films en boekskes… dringend tijd dus om daar even polshoogte te nemen!

“There’s two lies about Rapid City” vertelt mijn buschauffeur, “it ain’t a city, more like a town, and people aren’t very rapid”.  En gelijk had hij, op de hoofdweg (2 keer 3 rijvakken toch!) is de snelheidslimiet 30mph, en niemand die er aan denkt deze te overschrijden!

Eerste stop was het Dinosaur Park: aangezien South Dakota netjes begrensd wordt door Montana en bijna door Alberta, kan het niet anders dan dat ze ook hier wat restjes dino in de grond hebben steken:  een must dus voor iemand met een groot kinderhart, zeker als je favoriete film uit je kindertijd Jurassic Parc was (kheb het vooral niet over mezelf!)

Dan tijd om de Black Hills in te trekken!
Wasdatte? Als ik zeg dagt dit de thuishaven was van illustere figuren zoals Calamity Jane en Crazy Horse, gaat er misschien een kleine gloeilamp branden!
Dus kijk maar naar de fotokes, ge zult er wel een paar herkennen.

Tijd om verder te trekken, Rochester here I come!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer