In extremitas.

Ja... het is zover... na een dikke twee weken slaat het humorniveau om... flauwe moppen en onderbroekenlol! Over chilibonen, magnesiumpillen en het effect op de gastro-intestinale transit, over lokale pica in Badwater, over 'roaring and scoring' (denk daar maar eens over na!)... het gaat er over! En Chevy, die blijft er allemaal bijzonder kalm onder.

We zoeken de extremen op, en beginnen daarbij in Las Vegas! Meteen een nieuw hitterecord bij aankomst bovenop de Hooverdam: 114 graden Fahrenheit! Oftewel 44 Celsius! Niet warm, maar gewoon de indruk alsof je voor een heteluchtoven staat.
En daarna was het tijd om 'The Strip' te verkennen! Het is uniek, dat wel, maar veeeeeel te veeeeel volk! We verblijven in de Luxor, een hotel met gigantische piramide en matching sfinx voor de ingang, wel een leuke inkleding. En jaja, we komen er nog goe voor, want na een half uurtje stappen op de Strip mochten we al zeker een vijftal clubs gratis binnen, yeah!

Extreem nummer 2: doorrijden naar Death Valley! Met ronkende namen als Badwater, Furnace Creek, Stovepipe Wells en The Devils Golfcourse wisten we al een beetje wat we konden verwachten op de officieel 2e warmste plek ter wereld (kdacht iets van een 56 graden ooit gemeten)... was het daar toch wel frisser dan in Vegas zeker! 113 Fahrenheit! Peanuts!  ;-) Of het laagste punt in Noord-Amerika (Badwater, 86 meter onder zeeniveau stond echter een straks hetelucht windje, twas dus... warm... zeeeer warm. En kwamen we daar of all places toch 2 Belgen tegen zeker! It's a small world!

Extreem nummer 3: Yosemite! Een van de drukst bezochte parken in de US, en dat was er aan te merken: volk dat daar rondliep en -reed. Spijtig genoeg hebben we geen beren of mountain lions gespot, maar twas toch de moeite. Toch nog een oproep voor de bezoekers: rijd daar eens wat trager! Dan kunt ge tenminste iets zien van de omgeving! De limiet is 45 mijl/uur, maar geen kat die zich daar aan hield... Geen wonder dat er daar jaarlijks 15 beren, een 100-tal herten en (kleine schatting van onzentwege) 23041 eekhoors en andere aanverwante kleine zoogdieren worden platgereden. Fyi, onze roadkill bedraagt nog steeds nul he! Yes!

En nu op naar veeeeeel frissere oorden: San Fransisco!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer