Grampians NP & Great Ocean Road

We sluiten het laatste vrije weekend hier af met een boemeke, zijnde een tocht naar de Great Ocean Road en het Grampians N.P.!

Opstaan op zaterdag en zondag om 5u30, het doet pijn, maar waaauuuuw was dat de moeite waard!

Zaterdag stond het Grampians NP op het programma; door de recente regenval waren veel klassiekers niet te bereiken (ween), maar er was nog genoeg te beleven.  Onze gids was een semi-gestoorde kerel die een initiatie bergbeklimmen in gedachten had; bovenop Mt. Zero was het uitzicht schitterend, maar khad toch lichtjes mijn bedenkingen over de veiligheid van het parcours...  om nog maar te zwijgen over de stramme beentjes én armkes die je er de volgende dag aan overhoudt. (Ongelooflijk hoe vaak je je armen gebruikt als je denkt dat ge gaat vallen!)

Zondag dan de Great Ocean Road!
Weer zo’n klassieker!  Het weer was spijtig genoeg zwaar bewolkt, maar gelukkig bleef het kurkdroog.  Hoogtepunt: een Echidna gezien (http://en.wikipedia.org/wiki/Echidna)!  Het beestje kwam gewoon uit de boskes gerold terwijl ik naar de 12 Apostles onderweg was.  Nodeloos te zeggen dat ik binnen de kortste keren omsingeld was door Japannerkes met fototoestellekes!
De helikoptervlucht over de 12 Apostles heb ik aan mij laten voorbijgaan, aangezien ik onderweg ne warme choco met marshmallows had gekocht, en dat bij nader inzien niet zo’n fris idee is als je daarna 3 uur op een bus gaat zitten die een vrij bochtige weg aflegt... haha.

Nog enkele wist-je-datjes:
- “Burger King” noemt hier “Hungry Jack’s”!
- Een kangoeroejong noemen ze een “Joey” (ieeeeeeeeeee geef toe das schattig e!), net zoals elk jonkie van een buideldier (dus ook van een koala).
- Links rijden is echt gestoord...

That’s it, morgen start de laatste week pediatrie!
Toch effe melden dat vorige week na de consultaties het diensthoofd vroeg of ik mij hier welkom voelde... haha, die Australiërs met hun humor toch!   ;-)

Tot binnen een weekje, back in Belgium!

Laatste foto's

Reacties 1

Bert 17-06-2011 19:28

Naast den Tafelberg is er een hoop bergen bijeen die ook de 'Twaalf Apostelen' wordt genoemd :p

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer