In het land van de Navajo en de Hopi.

Haaidie!

We wennen zo stilletjes aan aan het Amerikaanse leven, hamburgers zijn zo hot! En van een jetlag hebben we niet echt last, we worden gewoon allemaal eventjes gezamenlijk wakker om half4, ha! Misschien dat al die telefoontjes van verzekeraars in een kot van de nacht er voor iets tussen zitten... half ons jaar is op reis, stop calling us!!

We trekken verder richting binnenland, en komen zo in contact met de afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika (a.k.a. de Indianen).
Eerste stop is de Antelope Canyon, een canyon die recent ontdekt werd door de Navajos. Onze gids is Jackie, een volbloed Navajo dame die ons naar de Canyon brengt in een woeste wagen met vierwielaandrijving. De weg doorheen de woestijn van Arizona was... hobbelig... zeeeeer hobbelig (hoewel we vermoeden dat Jackie het gewoon plezant vond om ons lekker door mekaar te schudden... mensen met vervoerspijn zouden het hier zeker geweten hebben!). Maar het was het allemaal waard, kijk maar naar de toffe fotootjes in de zandstenen canyon met de invallende lichtstralen.

Van daaruit reden we verder richting richting Monument Valley en het Mesa Verde NP, een park waarin een 600-tal rotswoningen van de Hopi-stam ontdekt werden. Deze zijn enkel te bereiken met laddertjes, ge kunt het u al inbeelden dat dat lekker zweten was in 100 graden Fahrenheit (38 Celsius).

En dan nu een weather update!
Je zal het mss al gelezen hebben in de gazet of gezien in het nieuws, maar het is hier dus warm... zeer warm... en dat heeft gevolgen: zo zijn in de staat Utah (waar we nu zitten) verscheidene bosbranden aan het werk. Zo konden we gisteren vanuit het Mesa Verde NP zelfs de rookpluimen verderop zien opstijgen, gelukkig zitten we nu 200 km verder. Politie schat dat van de 400 branden er 385 (al dan niet moedwillig) zijn aangestoken... komaan mensen, what's your problem?!

We houden jullie op de hoogte!

Laatste foto's

Reacties 1

Valérie 26-06-2012 09:00

Hey girls,
ziet er heel leuk maar wel superwarm uit! geniet ervan.. ik vertrek overmorgen ook
PS die zandstenen canyon doet me denken aan een videoclipje van B. Spears "I'm not a girl, not yet a woman" haha youtube het maar even dan zie je direct wat ik bedoel!
Enjoy de burgers! xx Valérie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer