Melbourne

Allrightie,

Aangekomen op de *voorlopige* eindbestemming, Melbourne!
Toch helemaal anders dan Sydney hoor.  Het centrum is eigenlijk heel ‘mooi’ (beetje stom uitgedrukt, maar tis zo) ontworpen, zeer compact met goed openbaar vervoer; enige probleem is dat sommige tramhaltes midden op de baan liggen, beetje gevaarlijk bij het afstappen.
De Royal Botanic Gardens hier zijn nóg mooier dan die in Sydney. (ha!)
Aussies zijn nog steeds zeer vriendelijke mensen; wel oppassen dat je niet te veel sociale interesse toont, of ge hangt er aan voor een babbel van een half uur (soms leuk, niet als je dringend naar de WC moet).
Woordjes waarmee je zoiezo indruk maakt: “Mate” (spreek uit met extreem vettig australisch accent), “No worries”en eindig elke zin met “love”, ”sweetie” of “darling” (voor de vrouwen althans).
Ik verblijf in een hostel net buiten de CBD (Central Business District), wat het dagelijkse leven toch meteen een pak goedkoper (en rustiger) maakt dan 2 km verderop.

Gisteren ben ik al eventjes gaan loeren naar het Royal Children’s Hospital, the place to be de komende 4 weken; laten we melden dat het ziekenhuis in grootte alleen al het UZA overtreft, en binnenin is het al net zo’n doolhof.  Op de gelijkvloers is er een McDonalds(!); persoonlijk vind ik dat zeer innovatief (welk kind wilt er nu niet naar het ziekenhuis mét de McDonalds?), weet niet of ze dat op mijn afdeling (GE & Clinical Nutrition) appreciëren.
Foto’s daarvan volgende week!

Vandaag stond er een tijdens een bezoek aan Melbourne verplicht (maar toch, sterk geanticipeerd!) nummertje op het programma, zijnde een bezoekje Philip Island aka Pinguïn Island! Foto’s nemen van de Pinguin Parade is niet toegelaten om onze kleine vriendjes niet af te schrikken, maar check het filmpje *Go Youtube!* op http://www.youtube.com/watch?v=BrOLziHI2Sk&feature=related.  Iedereen die na het zien hiervan géén opperste animal-lover geworden is zouden ze voor eeuwig moeten opsluiten, de onmensen!
Enige spijtige is de aanwezigheid van een paar duizenden toeristen die niet kunnen stilzitten of zwijgen (ik zit wél stil, ha), waardoor de kleine vriendjes de oversteek van de kustlijn naar de nesten landinwaarts bijna niet durven aanvatten.
Soit, mijn dierenvriend-hart moet zich dan in bedwang houden...

Wist je dat één van de grootste bedreigingen voor de koala’s (naast het verkeer) Chlamydia is?
Gaat ge nooit vergeten!

Voorlopig is het hier nog een frisse 18 tot 20 graden, maar voor mijn eerste stagedag staat er een vette 28 graden op het programma (ja lap e, omgekeerd moet da zijn, iemand?!).


Tot volgende keer, mét pediatrische verhalen!
Sara

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer