Royal Children's Hospital 3 - Back to belgium

Aan alle mooie liedjes komt een eind,

Dus ook aan deze herfst hier in Melbourne in het Royal Children’s Hospital.
Hoogtepunten deze week waren mijn eerste gastroscopie *beetje rondkijken vanbinnen hé, nog niet zelf introduceren, we gaan niet overdrijven  ;-)  *, een goeie beoordeling, en een 22 minuten durende discussie en oefensessie met “Sir Farts-a-lot”.  Nu ga ik daar geen details over geven, het enige dat ik kan zeggen is dat de meegeleverde afstandsbediening (tot op 30m werkzaam!) echt fantááástische effecten genereert :-) .  Kdenk wel dat dit enkel op een gastro-afdeling grappig is... :-).

Kort samengevat, dit was een zeer leuke pediatrie-stage.  Dat was mede te danken aan de medewerking van de staf, de kinderen en de ouders: zij maakten er geen enkel probleem van om heel hun verhaal opnieuw van meet af aan te vertellen, of om zich 2-3 keer achtereenvolgens te laten onderzoeken.  Deze tertiaire dienst stimuleerde mij en mijn engelse collega’s om toch een beetje te herhalen en ons verder te verdiepen, wat alleen maar positief kan zijn naar de toekomst toe.  De sfeer was zeer relaxed, dus no stress!  Minpuntjes waren het feit dat er niet veel vaardigheden konden ingeoefend worden; en reizen naar Australië is een aanslag op uw zuurverdiende spaarcentjes  :-)

En toen was het tijd om de koffer opnieuw te pakken (lees “alles erin rammen en hopen dat we weer geen kilo te veel hebben”), tientallen handjes te schudden, wat Belgian chocolatekes uit te delen,  en in het juiste vliegtuig te stappen (nooooooooooo, 27 uur frustratie in een klein zetelke met minimale beenlengte...).
Om eens een Oostenrijks accent uit te testen:  I’ll be back!
*nee echt, serieus, een half jaartje specialiseren hier, nog iemand?!*


Bye maties!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer