Royal Children's Hospital deel 2

Wominjeka!
(“Welkom” in de taal van de Aboriginals uit Boon Wurrung en Woi Wurrung – huidige Melbourne)

De verschillen met studenten en ‘fellows’ uit andere landen worden stilletjes aan duidelijk.  Wist je dat een fellow-trainee (vergelijkbaar met onze ASO’s) in zijn/haar eerste jaar tot 70.000 australische dollar verdient?  Voor zij die niet weten hoeveel euro dat is, *hou u vast aan de takken van de bomen*omgerekend is dat zo’n 47.000 eurokes. 
En die engelse studenten waren druk aan het discussiëren over de invoering van de 48-uren-wet (wist niet dat dat Europees was), als zijnde “completely irrelevant, since we work like 35 hours a week”.  Euhm okay?
Kword hier soms nogal uitgelachen  :-)
Soit, ons gezondheidsysteem is toch beter, hah!
Voorts worden onze gastro- en coloscopen toch nét iets beter gereinigd, hier komen ze eerst met een bak water , waar dan “The great Aussie crate, mate!” opstaat aan de zijkant!

Op de Gastroenterology and Clinical Nutriton-ward verloopt alles naar wens; kheb zelfs al een casus geschreven voor mijn portfolio, knap hé!  (de laatste!)
De momenten van schaamte zijn stilletjes aan voorbij, nu heel de cursus pediatrie stillekes aan terug  mijn kopje binnengeslopen, jeej!
“Het menselijk geheugen is een zeef”, ge moet het mij niet zeggen!
Voorts zijn sommige artsen hier prettig gestoord; de consultaties alleen doen vind ik echt plezant (haha, ‘engels praten’ is toch anders dan ‘engels denken’!), maar als ze vervolgens afkomen met “would you like to dictate the letter?”, das toch net een brug te ver :-)
Soit, er zijn veel Australische kindjes met een doktersbrief waarin “Sara, medical student from Belgium” vermeld staat; definitief op papier vereeuwigd Down Under, mission accomplished! 

Wanneer je een halve dag consultaties doet met één bepaalde arts/assistent, beëindigt die de ‘clinics’ altijd met een volledige opsomming van wat hij/zij de komende uren/dagen/weken gaat doen, en u daar dan allemaal voor uit te nodigen, beetje ambetant als je al aan iemand anders gezegd hebt dat je met hem/haar gaat meelopen.  Maar beter te veel aanbod dan te weinig hé!

En dan ’s avonds: Triviokee met de collega’s - misschien nog nooit van gehoord, maar inderdaad, het woord zegt het eigenlijk zelf.  Nodeloos te zeggen dat ik eerder fan ben van het eerste (trivia), en het tweede(karaokee)  liever aan de anderen overlaat!

Greetings!

Reacties 1

Jolien 23-03-2011 22:54

hey!
weer leuke stageverhalen daar. en euh.. 35 uren week en 47000 eurokes, hebt ge daar nu al is achter gehoord of ze mss ook studenten uit België aannemen voor een opleiding?
als ik u zo hoor zou het geen slecht idee zijn om het halve UZA is naar Australië te sturen zodat ze kunnen leren wat 'teaching' nu eigenlijk inhoudt. maarja laat ik daar maar liever weer niet over beginnen . die Triviokee das mss een goei ideeke om in te voeren als ge terug zijt !
nog heel veel plezier!!!!!!!

xxxJolien

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer