Royal Children's Hospital - 1

Amai was ik zenuwachtig mijn eerste stagedag!

Nergens voor nodig dus.  Eerst en vooral wil ik hierbij melden dat veel mensen eens op bezoek mogen komen op mijn afdeling hier (Gastroenterology and Clinical Nutrition) om een voorbeeld te nemen aan de vriendelijke ontvangst hier.  Het diensthoofd heeft mij aan iedereen voorgesteld, en het enthousiasme was echt aanstekelijk (“oh how wonderful to meet you!”, knuffel,  beetje raar de eerste keer ).  Echt super!  En goed voor mijn zenuwen.
Dus geen behangpapier-gevoel hier  ;-)
Dag 1 vond al meteen plaats in het ‘theatre’ voor een rits gastro- en coloscopies, PEGs plaatsen,...,  dag 2 bestond uit het meevolgen van consultaties (‘clinics’) met de Nutritie-arts; nu hoor ik jullie al denken van “pff, voeding, saai”, maar amai, was dat effe een ‘eye-opener’!  Geen gezever , maar echt moeilijke materie: alle patiëntjes die op TPN stonden werden overlopen, met bijna dagelijks aanpassen van de gebruikte formules (dus rekenen maar met grammekes, mEq-skes en mmolekes); een must voor iedereen om eens bij aanwezig te zijn, en om te appreciëren dat starten van TPN geen simpele materie is.
Voorts is alles heel evidence-based (ni normaal hoe die allemaal mee zijn met de literatuur, kvoel mij heel klein) en heel multidisciplinair (haha) met dagelijks patiëntenbesprekingen.

Omdat het hier om een tertiair centrum gaat passeren hier wel enkel ‘speciallekes’, dus geen tekort aan coeliakie, IBD, biliaire atresie, levertransplantjes, maar wel bijna geen gastro-enteritis of obstipatie.  Interessant, soms wel spijtig omdat de basis toch het belangrijkste blijft. (Kben natuurlijk wel blij dat ik niet te veel rotavirussen (herfst begint hier nu) ga tegenkomen, kzou niet graag een fantastische buikloop hebben hier) .

Ik ben samen gestart met 2 laatstejaars geneeskunde-studentes uit Edinburgh, heel leuk om mijn sociale contacten buiten de werkuren een beetje op peil te houden!
Die werkuren, dat valt trouwens best mee: starten om 9u00 (tis te zeggen, ik ben er om 9u00 en dan sijpelt iedereen binnen), en stoppen om stipt 17u00.  Als ik vertel dat we in België meestal van 8u tot 18-19u werken, vallen ze hier echt achterover. 
Weetje: als je in Australië enkele jaren gewerkt hebt, krijg je een vakantie-bonusje bovenop de gebruikelijke verlofdagen: 3 maanden betaald verlof!  How wonderful is that?!  Invoeren in België die handel!

Die McDonald’s in het ziekenhuis, tsja, daar hebben ze dus inderdaad een dubbel gevoel bij hier, blijkbaar moeten dat toch serieuze sponsers zijn. Ik trek mij daar niks van aan, ik wil gewoon een McFlurry als het hier 32 graden is, dank-u-wel!

Thatha sweeties!

Reacties 2

Wim 08-03-2011 12:27

En krijgen ze dan ook nog een dertiende en evt veertiende maand?

Jolien 08-03-2011 13:14

hey!
leuk om te horen dat het daar allemaal zo goed meevalt! das idd is wa anders dan hier. ik denk dat ik ga emigreren naar Australië en daar assistent ga worden . hoe ze der hier in België toch in slagen om alles zo onefficiënt en onnodig moeilijk t laten verlopen te laten verlopen. nog heel veel succes daar en geniet er ook nog goe van é.

xxxJolien

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer