Sydney city stroll

Haaidie,

Het begint hier stillekes aan op een tropisch klimaat te lijken, vandaag 32 graden, veel te vochtig om zelf deftig te transpireren en weer een kletterend onweer .

Vandaag de klassiekers van Sydney bezocht: the Rocks, Darling Harbour (met brug), Taronga, de Royal Botanic Gardens én én én the Opera House (tzou erover gaan dat niet te bezoeken). Vooral de tuinen zijn indrukwekkend, fantastisch hoe al die beestjes vrij rondlopen (en –vliegen) hier midden in de stad.

En in de late namiddag tijd voor wat relax, @ Bondi Beach baby!
Spijtig genoeg veel wind en veel wolken, dus niet echt op-en-top beach weather. 
En waar zitten die lifeguards??!!  Geen enkele gespot!

Australiërs zijn eigenlijk heel vriendelijke mensen. Als je gewoon naar iets informeert krijg je er een hele babbel bovenop, en ze lijken echt geïnteresseerd in uw verhaal.  Alles wordt heel relax en chill aangepakt.  Maar toch, aan de linkerkant van de weg rijden... nutters...
Aan de postieve kant is het verkeer echt safety-minded: er is geen enkele wagen die een kruispunt oprijdt dat niet vrij is (aaaah, al die keren dat ik dat deed in België tot groooote frustratie van die maniakken achter mij), en echt iederéén stopt aan het zebrapad, daar waar je bij ons semi-suïcidaal al een half been moet op straat hebben staan eer iemand nog maar aanstalten neemt om te stoppen.

Voorts smaakt cola hier toch anders dan cola bij ons... beetje raar...
Een jetlag ben ik hier nog niet tegengekome, truk is om gewoon de hele heenvlucht wakker te blijven, en dan ben je zo kapot dat ge direct slaapt hier!
En of de WC’s hier nu echt in de omgekeerde richting doorspoelen, daar ben ik nog niet achter.

Genoeg gezeverd, tijd om terug te gaan werken, morgen naar Melbourne!

Reacties 3

jolien 02-03-2011 20:03

da van die WC's zou k nu eigelijk toch wel wille weten ze
veel succes met het begin van de stages en een goeie reis naar Melbourne!
en blijven zoeke naar de Luke é
xxx

Marjan 03-03-2011 18:14

Sjoeeeeee,

Je wordt hier in België al gemist ze. Hopelijk is de vlucht goed verlopen en heb je je ondertussen al kunnen aanpassen, gezien je toch al een aantal dagen weg bent. Doe dat goed daar! En nadien verslag uit brengen he :p vooral over die knappe australiërs ( haha..patrick moest het lezen )

See ya soon, byeeeeee x

Christine 03-03-2011 21:03

Hello!
Dat van die WC heeft mijn broer als hij begin februari in Zuid afrika zat, ook uitgetest. En het schijnt waar te zijn volgens mijn broer. Dus Sara, bij deze een kleine studie. Studiemethode: Sara neemt vanaf nu elke avond een bad en laat dit onder observatie leeg lopen ... Klinische relevantie: euh geen. Maatschappelijke relevantie: plezant om weten. Sorry ... :-$

Geniet van het australische leventje ginder en van de vele mooie gebouwen, parken, beach, autralische mannen.... en wat je daar nog allemaal kan bekijken.

Tot de volgende!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer