Verhalen uit de Mayo Clinic - 2

Hallokes iedereen, lang geleden!
Het regent reeds zo’n 5 dagen onafgebroken, veel tijd dus om stevig door te werken.
Maar ook dringend tijd voor een nieuwe update!

Zoals ergens ooit in een ver verleden reeds eerder vermeld stond ik dus voor de opdracht om een 1300-patiënten-met-constipatie tellende database eventjes te screenen en te selecteren naar etiologie (idiopathisch, colon inertie, evacuatiestoornis,...); van zo’n 50-tal diende dan ook nog het papieren dossier door geworsteld te worden (soms verslagen uit de jaren ’60!); het is dan ook met enige trots, opluchting en blijdschap dat die database met 1300 dossiers na een kleine 3 weken ploeteren... voltooid is! 
Dus zijn we maar begonnen met het schrijven van het abstract, de inleiding en het stukje methodiek dit weekend in afwachting van onze statistische analyse (nog zo’n “hapklare brok” *sarcasme sarcasme!*).
Bovendien heeft mijn promotor nog een tweede “opdrachtje” uit zijn mouw geschud voor mij, iets met menchanismen van infectieuze diarree effe samenvatten in een review, soit, dat leg ik in de nabije toekomst wel eens uit!

Eigenlijk was dit een beetje “voor buiten de uren”, aangezien de voormiddag meestal al half gevuld is met technische onderzoeken bijwonen (starten ergens tussen 6u30 en 7u00!).  Op de middag is er dan altijd wel een interessante lezing, bvb “wat vooral NIET doen bij een upper-GI bloeding” (waar ik met plezier naartoe ga, al was het maar voor de gratis broodjes/pizza/taco’s, wat toch een hele besparing van mijn kostbare dollars is!).  De namiddag vat meestal aan met consultaties van zo’n 2 tot 3 patiënten; nu hoor ik u al denken van “amai, 2 patiënten, tzal daar rap gedaan zijn”, maar oh nee, niets is minder waar, een consult duurt hier gemiddeld anderhalf uur, en een klinisch onderzoek is hier wel zééééér uitgebreid (iedereen krijgt een fundoscopie bvb, en natuurlijk een vinger in *****).  Het zijn natuurlijk niet de simpelste casussen die hier passeren, en het zal jullie misschien verbazen, maar het percentage psychosomatiek ligt hier redelijk hoog hoor!  Respect voor het engelengeduld van mijn stagebegeleider!
Soit, rond 17u zit ik meestal nog als enige op de afdeling (met uitzondering van de stagebegeleider die altijd als laatste vertrekt, meestal zijn we om de beurt eerst ’s ochtends  :-) ), en denk ik bij mezelf “Holy ****, 10 uur aanwezig, tbegint te tellen!”  Vooral als je nog een aanzienlijk aantal uren klopt ’s avonds en in het weekend met artikels lezen en schrijven.
En vanaf volgende week start er dan ook nog een neurogastro cursus!

Duim allemaal met mij mee de komende weken voor een mooi zomerzonnetje, want er staat wel wat op het programma!  Woensdag houden we eerst een klein afscheidsfeestje voor één van de fellows die het pand gaat verlaten, de dag nadien is er een BBQ bij één van de medewerkers van de ‘research unit’ *mmmmm, hamburgers à la Americano*, en volgend weekend is een feestdagweekendje! Oh ja, maandag vieren we 4th of July a.k.a Independence Day, dus hier met dat verlengd weekend! 
Welke zotte trip ik dan uit mijn mouw schud zult ge over een tiental dagen wel lezen  ;-)
En voor ge begint te zeveren van “elaba, nen dag extra verlof das unfair!”, wel, van Pinkstermaandag-verlof hadden ze hier nog nooooooit gehoord, dus silence!

Allemaal nog veel plezier deze laatste dagen van de maand, en succes de volgende stageperiode!

Sara-from-the-Midwest.

PS: Verveling troef daar in België? Dan heb ik nog wat interessante literatuur voor u!
1. www.colonoscopyfordummies.com.  Downloaden die handel, en laat u meeslepen door de leuke manier waarop alles wat ge u maar kunt afvragen over dit tot de verbeelding sprekende onderzoek wordt uitgelegd aan de modale lezer   ;-)
2.www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Role%20of%20tachykinin%20receptors%20in%20the%20modulation%20of%20colonic%20peristaltic%20activity%20in%20mice.
Eheheheh!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer