Verhalen uit de Mayo Clinic - 3

Haaaaaaaaaai party-people!

We zijn weer enkele (professionele) weekjes verder hier in the MidWest, time for an update!

Er zijn toch weer enkele interessante gevallen de kliniek gepasseerd!  Zo zag ik een marfanoide  jongeman met MEN2b die zich toch wel een beetje atypisch presenteerde met neuroma op de tong en megacolon... en de dag nadien was er dat 13-jarig meisje dat op punt gesteld werd met slokdarmstricturen door Zollinger-Ellison tgv een gastrinoma... MEN1 toch maar uitsluiten (nu we in de endocrino stemming zijn)?

Wat betreft de database met patiënten met bekkenbodemdyssynergie, daarmee zijn we nog niet aan het einde van ons Latijn!   :-D
Na een eerste statistische analyse zie je natuurlijk enkele fouten in de hele spreadsheet (man met 3 zwangerschappen? Euhhhhhhhhhhhhhh....), en dat vraagt natuurlijk tijd om dat aan te passen.  Doorwerken dus!
Voorts kan ik u met enige trots aankondigen dat het manuscript over de enteroendocriene mechanismen in infectieuze diarree AF IS!  En al opgestuurd naar een GI-tijdschrift!  Zot snel gegaan!

Toch nog enkele kleine weetjes en beschrijvingen van dit afgelegen ziekenhuisje!
- Alle gebouwen zijn hier verbonden met ofwel een subway (ondergrondse wandelgangen vol shops,...), ofwel een skyway (ik neem aan dat ge u wel kunt inbeelden wat dit is).  Stel u voor, een ondergrondse gang van het UZA naar de G-blok om canneloni met lookbroodjes te gaan eten tijdens de middag, klinkt da goe of klinkt da goe ?!  ;-)
Oh ja, alle grote hotels zijn hier ook op aangesloten, handig mocht het regenen!
- In de subway mogen patiënten zich helemaal creatief uitleven op de vleugelpiano’s (let op de meervoudsvorm!), en sommige sopraantjes voelen zich geroepen eveneens de stembanden te gebruiken.  Een beetje raar de eerste keer hoor!

En nog USA-weetjes: 
- Het standaard-papier is hier niet echt A4, maar een beetje korter en een beetje breder.  Daar ben ik dus achter gekomen na een 10 minuten durend gevecht met zo’n plastiek mappeke (meegebracht uit België nvdr), waarbij ik echt bij mezelf dacht dat ik debiel aan het worden was omdat DIE PAPIEREN DAAR GVD NI INGERAKEN!!  ;-)  Hilariteit bij de collega’s!
- Nog meer papier-plezier: een perforator hier heeft 3 gaatjes, net zoals de kaften hier 3 ringen hebben. Huh? Idd...  En dan begin ik nog niet over de stopcontacten enzo... Of den ‘automatic’ in de auto’s... Héhé.
- De WC’s hier zijn hier ofwel zoooooo laag dat ge met uw knieën tegen uw kin komt, ofwel zoooo hoog dat uw voeten de grond niet raken.  Geen zwans!  Das toch vragen om bekkenbodem dyssynergie!?
- Populair tijdens de BBQ in de gazon met collega’s!  Het concept “potluck”, wat zoveel wilt zeggen als “iedereen brengt 1 schotel mee en dan hebt ge heeeeeeeeel veeeeeeeel keuze”, en de “snickersalad”...”Was datte?!” hoor ik u denken! Ik kan u verzekeren, het ziet er ni echt uit, maar het smaakt heeeeeel lekker!  Check het recept op http://en.wikipedia.org/wiki/Snicker_salad.
(Danku Wikipedia voor gratis schaamteloze hoeveelheden informatie! Ik moest mij echt bedwingen om u niet te raadplegen tijdens het werken aan de portfolio! *lijkt al eeuwen geleden*)

Soit lieve mensen, binnen 3 weekjes sta ik terug met beide voetjes op Belgische bodem, en kan ik volledig meeflippen met de e-maildiscussie die nu woedt  ;-)
Allemaal nog veel succes deze maand!

Sara.

Reacties 1

Sofie 15-07-2011 08:26

Amaiamai was dat daar allemaal!
Maar eumm Snickerssalad? Die foto op wikipedia ziet er nu wel ni echt aantrekkelijk uit zenne! Das wit? Snickers is toch chocolat!
En potluck klinkt toch ook maar raar... 8-)

Have nog fun met uw zwangere manne, de rest van de medische uitleg heb ik uiteraard niets van begrepen :d

Dadaaaaaaaaaaaa

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer