Via Palm Springs naar Phoenix!

Hallo lieverdjes!

Klaar voor de verhalen van ons tripke naar de West-Coast? Here comes!
Na een 15 uur durende vlucht konden we eindelijk adem halen in het... BEWOLKTE Los Angeles! Geen verveling onderweg hoor, aangezien ze allemaal voorzien waren van een persoonlijk TV-ke tijdens de heenvlucht en we dus naar hartelust foute films konden kijken *Grease, I confess!*. We waren allemaal al heeeel goed uitgeslapen van het feestje afgelopen vrijdag hoor!  ;-)
Soit, na aankomst was de eerste opdracht het oppikken van onze huurwagen.... en wat een juweeltje hebben we ons daar uitgekozen! Jaja, Californie en omstreken pas maar op, want wij komen er aan in een kraakwitte Chevrolet Impala! Hij (of 'zij' in het geval van een auto?) hebben we nu reeds liefkozend 'onze Chevy' genoemd. Hij (correctie 'zij!') bolt lekker vlot!

Eerste stop de dag nadien was het mondaine Palm Springs, waar het veeeeeeeel te warm was naar ons goesting (103 graden Fahrenheit, zoek zelf maar uit hoeveel graadjes Celsius dat is!). We namen dan ook het nabij gelegen 'kabelbaantje' naar Mt San Jacinto State Park waar het 20 graden frisser was. Dat 'baantje' is eigenlijk de langste kabelbaan ter wereld, en was dus ook een hele ervaring voor de mensen met hoogtevrees onder ons *hehe*. Maar het was het waard, we hebben er schoon fotokes gemaakt hoor!

Op woensdag bezochten we dan ons eerste nationale park op weg naar Phoenix: Joshua Tree NP. Dit woestijnpark is vooral gekend omwille van zijn stereotiepe plantjes, de Yucca brevifolia, en grappige rotsformaties zoals de Skull Rock. De temperaruurtjes liepen nog wat op tot 113 graden Fahrenheit, leve de airco!

Nu in ons bedje na een verfrissend zwembadje, en morgen naar de Grand Canyon!

Laatste foto's

Reacties 1

Liselotte 22-06-2012 10:15

Amai, en wij dachten dat we het met de 32°C hier in Lablachère al zwaar te verduren hadden . Geniet ervan!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer