Weekendje Washington DC

Aangezien het er naar uit ziet dat we iets vroeger dan geanticipeerd terug in de boeken moeten vliegen.... *eheh  ;-)*..... doen we nog eens zot!  Een laatste keer voor we afstuderen!
En dat doen we btw in Washington DC! (klein detail)  ;-)

Dus kwamen we vrijdagavond/nacht laat aan op de Ronald Raegan Regional Airport na 3 uurtjes vliegen uit Minneapolis.  Security is hier ultrastrict, aangezien alle vliegtuigen die deze luchthaven aandoen op nog geen kilometer van het Witte Huis passeren.  Ze zijn hier 11 september nog lang niet vergeten!
Natuurlijk ben ik een ultrabraaf beseke en was er geen probleem  ;-)

Na 2 weken hitterecords te hebben gebroken in Rochester (HeatIndex op één bepaalde dag 118 graden Fahrenheit, wat zoveel wilt zeggen als een gevoelstemperatuur van 47 graden... hmmm... pijnlijk voor iemand die graag sneeuw heeft...), wou ik graag ontsnappen naar een “frisser plekske”.

Washington dan!  Was da daar mooi weer?  Wel, als ik u vertel dat het om middernacht nog 37 graden was hoef ik daar geen tekening bij te maken zeker... verschriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkelijk onmenselijk bloedheet dus.  Downtown is duur, maar DC is met een super metronet uitgerust, waardoor ik dus exact 3 haltes verder in een 3*hotel mét zwembad zit, voor 1/3e van de prijs downtown in een gelijkaardig hotel.  Maar maar maar, alle attracties (en dan bedoel ik ALLE) zijn hier GRATIS!  Musea, de Zoo, rondleiding in het Witte Huis,..., géén aanslag op uw dollars!  Alle uren tussen 9u en 19u zitten alle toeristen dus in één van de met een fantaaaaastische airconditioning-voorziene musea.  En dat zijn er wel wat!  In het National Air and Space Museum hangen mooie pronkstukjes zoals de Spirit of St. Louis, het eerste “vliegtuig”van de broertjes Wright, en een hele hoop spaceshuttle stukken.  Die ruimtetuigen zien er freaky “papier-maché meets aluminiumfolie” uit, dus ik kan daar alleen maar 2 dingen uit concluderen: dat moete enerzijds bloody goei ingenieurs geweest zijn in de jaren ’60, én om er mee te willen “vliegen”moet je lichtjes suïcidaal zijn.  :-)

Eén van de betere citytrips dus, mocht het weer wat menselijker geweest zijn. 
Top 10 van de meest frisse plekskes hier:
1. Mijn hotelkamer
2. De McDonalds in Rosslyn
3. De luchthaven
4. De metrostellen op de Blue Line
5. De McDonalds neffe het Witte Huis
6. Het Museum of Natural History
7. De McDonalds in Georgetown
8. Het National Air and Space museum
9. Het kabinet in de National  Archives waar ze de Declaration of Independence tentoon stellen (waar btw een typo instaat!
10. De cinemazaal (Harry Potter!)
Khad vooral medelijden met alle vogeltjes en eekhoorntjes die continu met hun bekjes openliepen...  :-(

Tijd om terug te vliegen zondagavond en op het vliegtuig mijn powerpoint-presentatie voor te bereiden: ooooh ja, dinsdag hang ik er aan voor een stafvoorstelling!

En voor je het beseft zit mijn tijd er hier bijna op!
Jaja, we gaan de laatste week in!  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Veel succes nog deze laatste week!

Snullie.

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer