Welcome in Med City!

Arrived @ Rochester, Minnesota!

Lokaal beter gekend onder de naam ‘Med City’!
Het vluchtje naar hier is kort maar shaky, aangezien je in zo’n superklein vliegtuigje zit en dus alle windvlagen lekker voelt. Kilometers voor de aankomst zie je niets anders dan graanvelden, maïsvelden, nog meer graanvelden, en dan zie je daar middenin een 5-tal eenzame wolkenkrabbers staan... de dame naast mij was formeel, “that’s the Mayo Clinic!”.  Vandaar dus de vroegere bijnaam “The clinic in the cornfield”.
Niet echt moeilijk om terug te vinden dus.
En toen zette dat vliegtuigje de afdaling in naar een eerder kort afgemaaid stuk maïsveld... wat de landingsbaan bleek te zijn (haha ik overdrijf nu wel hoor).
Wie wilt kan op de ‘luchthaven’ (6 gates en believe it or not 2 landingsbanen!)  reeds “inchecken” in de kliniek of afspraken boeken; geef toe, een UZA-balie op Zaventem waar ge uw bronchoscopie of electieve cholecystectomie kunt plannen, tzou toch praktisch zijn hé  ;-)

Med City zelf is euhm... kort samengevat, vrij straightforward: 5 blokken Mayo Clinic, 5 hotels, 5 restaurants en 5 huizen and that’s it!  Van mijn kot was ik op een half uurtje doorheen de hoofdstraten gewandeld en terug... Dus niet zo veel sightseeing hier, maar we zijn hier dan ook om te werken beste vrienden!!  ;-)

Mijn ‘kot’, dat is een kamertje + badkamer + ijskast & microgolf op 10 minuutjes stappen van de kliniek, handig gelegen dus.

De Amerikanen dan!
Met die obesitas valt het *vind ik* nogal mee, maar ik ben dan ook zwaaaaar gebiasd (‘zwaaaaar’, hebt ge em!) door een maandje obesitaschirurgie in Stuif.  Eens ge iemand met nen BMI van 56 hebt helpen verbedden verschiet ge van niets meer, trust me!  Voorts is hier in alle winkels een chronisch tekort aan een “verse afdeling” (brood, fruit, boterhammekesvlees, iemand?!), donuts voor het ontbijt is 3 dagen leuk, maar das dan wel de limiet.
En voor de rest is het hier veel van “praise the lord” en “God bless you”, altijd een beetje hyperemo, beetje raar in het begin maar dat went wel.

Soit, nu ga ik hier nog een nachtje mijn kas opvreten want we zijn zoooooooooooooooo zenuwachtig voor die eerste dag morgen, help help help!

Tot volgende keer,
mét verhalen van die eerste stagedagen!  Spannend!

Dr. S.

Laatste foto's

Reacties 2

christine 05-06-2011 19:41

Een UZA check-balie in Zavemtem ... Das eens wat anders uitaard.
Naar Amerika moeten we dus al niet gaan voor de gezonde voeding
Geef er lap op die eerste werkdag!
Tot de volgende!
Christine

Julie 05-06-2011 19:53

Wiiiiiii, spannend!
Laat ze daar een poepie ruiken hé! (lang leve de woordspelingen ;-))
xxx
Julie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer